Concerten 2022

Sind 1988 organisert de Stichtng Pieter Backer Orgel orgel- en orgel plus...concerten in de Bonifaciuskerk van Medemblik.

Met ingang van het seizoen 2022 ook andere concerten dan orgelconcerten. dit is mogelijk door uitbreiding van het bestuur met  Kees en Rutie Breebaart.

lKlik hier voor cv's, foto's en programma's van de orgelconcerten  


orgelconcert 2 juli Geurt van Lageni
Zaterdag 2 juli aanvang 16.00 uur,
vrij entree met collecte na afloop

orgelconcert 9 juli Andries Bogerd
Zaterdag 9 juli aanvang 16.00 uur,
vrij entree met collecte na afloop

BACH in Bonifaciuskerk
MEDEMBLIK – Zondagavond 10 juli is de Bonifaciuskerk Medemblik het toneel voor het Utrechts Studenten Koor & Orkest (USKO) met de uitvoering van Bach’s Hohe Messe. Het USKO komt met 120 jonge mensen (zo’n 80 in het koor en 40 in het orkest) en is ook één van de grootste studentenmuziekgezelschappen in Nederland.
Uniek natuurlijk om mee te maken !
De entree is vrij met een collecte na afloop.

USKO o.l.v. Stijn Berkouwer

Per jaar voert het USKO drie klassieke concertprogramma’s uit, waarvan één traditiegetrouw een werk van Johann Sebastian Bach. Met dit Bach-programma gaan zij normaal gesproken ook op een buitenlands tournee naar verschillende Europese steden. Dit jaar heeft de reiscommissie besloten een rondje in eigen land te organiseren: ze maken een muzikale tournee langs het noorden van ons land. Eerst zullen ze op een “klipper” over de Waddenzee en het IJsselmeer varen, waar ze Medemblik aan doen en ze sluiten hun tournee af in Groningen.

Solisten:
Sopraan - Dana Koppes
Alt - Nathalie Mees
Tenor - Edmond Chu
Bas - Joao Silva

Zondag 10 juli  Bonifaciuskerk Medemblik aanvang 20.00 u.
Vrij entree met collecte na afloop

orgelconcert 16 juli Albert Driessen
Zaterdag 16 juli aanvang 16.00 uur,
vrij entree met collecte na afloop

Befaamd Britten Jeugd Strijkorkest
MEDEMBLIK – Woensdagavond 20 juli treedt het befaamde Britten Jeugd Strijkorkest op in de Bonifaciuskerk in Medemblik met een bijzonder luisterrijk concert. Het orkest bestaat uit getalenteerde strijkers van 14 t/m 22 jaar en kwam ook in 2016 op klippertournee langs in Medemblik met een zeer succesvol optreden. Op het programma staat o.a. muziek van Mozart, Bloch en de naamgever van het orkest, Benjamin Britten.

Loes Visser en Ed Spanjaard
Dirigent Loes Visser weet met haar orkest steevast het publiek te raken door haar orkest intens en op hoog niveau te laten musiceren. Haar programmering is origineel en ze weet bijzondere solisten aan zich te binden. Voor deze tournee is dat pianist/dirigent Ed Spanjaard!

ArtEZ Conservatorium
Het Britten Jeugd Strijkorkest is opgericht in 2007 door dirigent Loes Visser en biedt jonge talentvolle strijkers uit Oost-Nederland de kans hun muzikale talenten op niveau te ontwikkelen. Het motto daarbij is: kwaliteit, warmte, bezieling en plezier. Er wordt nauw samengewerkt met het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Jaarlijks geeft het orkest vele concerten, worden opnames voor een CD gemaakt en gaat het op tournee.
Woensdag 20 juli   Bonifaciuskerk Medemblik   
Aanvang 20.15 uur  Entree € 7,50

Tickets via Ticketkantoor: TICKETS voor BRITTEN   
https://www.ticketkantoor.nl/shop/brittenstrijkork

per mail via spbobonifaciuskerk@gmail.com of aan de zaal

weer iets moois van de Stichting Pieter Backer Orgel Bonifaciuskerk Medemblik

orgelconcert 23 juli  Luuk Schuurman
Zaterdag 23 juli aanvang 16.00 uur,
vrij entree met collecte na afloop
 
terug